Развлечения

LogoСъчетайте балнеолечение с културен, еко и винен туризъм и се запознайте с производството на прочутото по цял свят розово масло. Настанете се при нас и ние ще организираме следващата Ви почивка!

zi-zzi bar

 

В свободното си време, можете да посетите историческите градове и винарни наблизо, да се възползвате от изключителните спа процедури, които се предлагат в курорта, или да се насладите на приятелската атмосфера в новия Zi-zzi Beach & Bar, който организира младежки партита с известни DJ-и всяка събота.

 

Примерен маршрут, 9 дена/8 нощи

Забележка: Маршрутът може да се промени в зависимост от дните, с които разполагате.

Град Баня е целогодишен балнеолечебен курорт, който се намира в Розовата долина, между Стара планина и Средна гора. Водата лекува заболявания на периферната нервна система, както и ставни заболявания. След неуспешни опити за лечение в Баден Баден и Карлови Вари, цар Борис III се излекува точно тук.
БрошураДен 1 Пристигате на летището, взимате си колата под наем и пътувате до хотела.

Ден 2 Карлово – Сопот (12kм): Посетете стария град с възрожденски къщи и къщата-музей на Васил Левски в гр. Карлово и къщата-музей на Иван Вазов в гр. Сопот.Обяд в ресторант и след това разходка до месността и водопад „Сучурум“. Следобед: релаксиране в минералните бани и след това –свободно време.

Ден 3 Старосел (35 kм): Посетете Тракийския култов комплекс. Навръщане се насладете на хубавото вино във винарна Старосел, където може да обядвате. Следобед: релаксиране в минералните бани и след това – свободно време.

Ден 4 Поход с водач: Може да отидете на 1,2 или 3 дневен поход или да яздете кон с водач в Национален парк „Централен Балкан“. Ще се насладите на уникални гледки, това е гарантирано. Пикник обяд.

Ден 5 Копривщица – Шато Копса (65 kм): Посетете стария град с възрожденски къщи. Навръщане посетете Шато Копса, насладете се на виното, вкусната храна в ресторанта с красива гледка. Следобед: релаксиране в минералните бани и след това –свободно време.

Ден 6 Калофер (20 kм): Посетете стария град с възрожденски къщи и къщата-музей на Христо Ботев. Запознайте се с майсторките на Калоферска дантела. Разходете се по невероятно красивата еко-пътека по поречието на Бяла река. Обяд в ресторант, предлагащ прясна пъстърва и красива гледка. Следобед: релаксиране в минералните бани и след това –свободно време.

Ден 7 Музей на розата (50 kм): Посететемузеяна розата, за да научите за производството на розово масло. Опитайте сладко, мед и ликьор от рози. Обяд в ресторант. Следобед: релаксиране в минералните бани и след това –свободно време.

Ден 8 Пловдив (49 kм): Град Пловдив има много атракции: стария град и римския амфитеатър, римския стадион и главната улица, градската градина и пеещите фонтани, музеи и др. Обяд в ресторант със съвременна кухня. Вечеряйте в ресторант с битова кухня и богата фолклорна програма всяка вечер.

Ден 9 Напускане на хотела. Надяваме се, че Ви е харесало при нас!

Свалете цялата брошура от ТУК